Opvang Nieuwe Stijl
Locatie Zoeken

Ondersteuning bij het vinden van een locatie

Als toekomstig ondernemer is de eerste hindernis het vinden van een geschikte locatie. Voor velen is dat geen dagelijkse kost. Als na onze kennismaking beiden vertrouwen hebben in de samenwerking, gaan wij voor je aan de slag. Onze locatiezoeker Peter heeft een breed scala aan mogelijkheden om het zoekgebied in kaart te brengen. 

De aanpak

Deze ondersteuning is vrijblijvend en stemmen we af op jouw behoefte. Tijdens een kennismakingsgesprek kijken we naar je wensen en voorwaarden voor de locatie, in welk gebied je wilt zoeken en welke stappen je zelf al hebt ondernomen. Het resultaat is een strategie hoe we de zoektocht naar een locatie aan gaan pakken.

Waar kijken we eerst naar?

De eerste stappen zijn meestal online, in de vorm van een scan. We kijken dan bijvoorbeeld waar er reeds KDV’s of BSO’s zijn gevestigd en of er ondernemers zijn die stoppen. Daarnaast onderzoeken we of er geschikte ruimtes te huur (of koop) worden aangeboden. Vaak vindt een kinderopvang onderdak bij bestaande instellingen zoals scholen, wijkgebouwen, verzorgingsinstellingen, kerkgebouwen of zorgboerderijen. Ook hier gaan we op zoek naar kansen evenals rondom winkelcentra en bedrijventerreinen.

Een stap verder, contacten met organisaties

Woningcorporaties en projectontwikkelaars zijn altijd bezig met het ontwikkelen en renoveren van bouwprojecten. Daarbij wordt vaak rekening gehouden met ondersteunende diensten zoals kinderopvang. Wij zoeken uit wat er jouw zoekgebied gebeurt en nemen contact op waar we een kans zien. Ook zoeken we naar contactpersonen bij de gemeente die zich vanuit hun functie bezighouden met vastgoed en/of kinderopvang. Het beleid van een gemeente kan nuttige informatie en soms ook actieve ondersteuning bieden.

Wat als er een kansrijke locatie gevonden wordt?

Zodra we een interessante locatie vinden maken we een overzicht van alles wat van belang is bij de afweging voor de start van een kinderopvang. Wat is het beleid van de gemeente, wat kunnen we erover vinden in relevante streek- en bestemmingsplannen? Welke vergunningen zouden nodig zijn en wat zou deze locatie rendabel zijn?

Daarnaast gaan we als daar behoefte aan is mee op locatiebezoek en kunnen we helpen bij contact en overleg met verhuurders, gemeente en andere organisaties. Is meer gespecialiseerd advies nodig? Dan proberen we je in contact te brengen met de juiste adviseurs.

Hoe gaan we verder als de eerste scan geen direct resultaat oplevert?

Als we alle mogelijkheden onderzocht hebben en er is nog geen geschikte locatie gevonden, blijven we alle interessante bronnen in de gaten houden. Door de oog op de bal te houden, wordt er in onze ervaring vroeg of laat toch gescoord!

Zelf ook al op zoek of een locatie op het oog? Klik hier voor een handig overzicht waar je op wilt letten.