Opvang Nieuwe Stijl

De "ONS" Ondernemer

Hieronder lees je meer over wat wij vanuit ONS belangrijk vinden in een ONS ondernemer en hoe we je daarbij ondersteunen.

ONS Ondernemer - OO Ondernemers enthousiasme

Ondernemers enthousiasme

Om als zelfstandig ondernemer succesvol te zijn is het allerbelangrijkste dat je echt voor je droom wil gaan en openstaat om te leren. Dit noemen wij het lerend ondernemers enthousiasme. Dit is misschien nog wel belangrijker dan een hoge opleiding. Natuurlijk moet je een opleiding van minimaal niveau 3 hebben als je ook zelf op de groep wilt staan en van minimaal niveau 4 met aanvullende opleiding als je ook zelf de coaching en het wettelijk verplichte pedagogische beleidswerk wilt invullen. Maar dat laatste hoeft niet. Dat kan indien gewenst ook ONS voor je invullen. Ervaring in de kinderopvang is wel een vereiste. Belangrijke  andere eigenschappen waar een ONS ondernemer over moet beschikken zijn flexibiliteit, klantgerichtheid en de wil om samen te werken. En natuurlijk het allerbelangrijkste: passie voor de opvang en ontwikkeling van kinderen! 

Weten wat voor type ondernemer jij bent? Doe dan de  ondernemerstest van de entrepreneurscan.

Begeleiding bij de start

Als je de keuze hebt gemaakt om je eigen opvang te openen dan komt er veel op je af. ONS heeft meerdere trainingsmodules ontwikkeld die we in kunnen zetten om jou zo goed mogelijk te laten starten. Een goed begin is immers het halve werk! Uit de inmiddels ruime ervaring weten we vrij snel welke trainingsmodules voor jou interessant zijn. In ieder geval zal het belangrijke onderdelen betreffen zoals het pedagogisch beleid, veiligheids- en gezondheidsbeleid en communicatie met ouders. Daarnaast  natuurlijk ook zakelijke aspecten als het marketing- en  het ondernemersplan. Vanuit ONS hebben we een uitgebreid digitaal handboek beschikbaar met daarin veel documenten en protocollen. Je hoeft dus niet op zoek te gaan op internet naar de juiste documenten, onze formats voldoen aan alle wettelijke eisen. Ze wijzen je de weg en je mag er je eigen kleur aan geven! 

ONS Ondernemer - OO Begeleiding bij de start
ONS Ondernemer - OO Ondersteuning

Ondersteuning tijdens de exploitatie

Ook nadat je eigen opvang een feit is, blijft ONS je ondersteunen met datgene wat op je pad komt. Dat kan van alles zijn. In de ruim 10 jaar dat we bestaan hebben we samen met de ONS ondernemers veel meegemaakt, aangepakt en opgelost. Vergeet niet hoe belangrijk het is er bij onverwachte ontwikkelingen niet alleen voor te staan! Met onze ervaring, flexibiliteit en het luisterend oor kunnen we veel betekenen.

Daarnaast biedt ONS je een netwerk van collega-ondernemers. Minimaal twee keer per jaar organiseren we een franchiseoverleg waarbij we inhoudelijke onderwerpen combineren met ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. Daarnaast wordt via een app-groep informatie uitgewisseld tussen de ondernemers zodat je er nooit alleen voor staat.  

ONS biedt je de mogelijkheid pedagogisch beleidswerk en coaching af te nemen. Daarnaast bieden we trainingen en workshops aan. Denk maar aan de meldcode kindermishandeling, communicatie met ouders, Gezonde Kinderopvang en teamcoaching. En vergeet niet onze online-leeromgeving met diverse (pedagogische0 modules waar jij en je medewerkers aan deel kunnen nemen.
We hebben een zorgcoordinator die je kan ondersteunen bij zorgen rond kinderen of gezinnen en een vertrouwenspersoon waar je eventuele personeel terecht kan. 

Maar misschien is het allerbelangrijkste wel dat je weet dat je er niet alleen voor staat en er altijd mensen zijn waarbij je je verhaal kwijt kunt. Of het nu gaat om je om de kinderen, ouders of personeel, de kwaliteit van je opvang of je eigen ontwikkeling. ONS is er voor je!

“ONS, behulpzaam en meedenkend”

 Steffie Theelen Ooch aont hoes, Ooch ien Eesjde en Aont hoes

  • Uw eigen stijl kinderopvang       Professioneel met maximale aandacht voor de kinderen
  • Ontzorging     Het voordeel van één aanspreekpunt
  • Betrokken      Bij ONS doen we het samen
  • Professionele ondersteuning      Zowel pedagogisch, administratief als  commercieel
  • Eigen website     Aangepast aan uw wensen